2005  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016
Januari    Februari    Mars    April    Maj    Juni    Juli    Augusti    September    Oktober    November    December

Maj 2016

31/5
Nu har jag kommit upp till hotellrummet efter en timme i gymmet, så nu sätter jag mej en stund vid datorn för att varva ner innan det är dusch och frukost som gäller.

Halv sju i går morse drog vi från Ljunga, med samma tåg som Sandra åker, Eva och jag.
Vi ska jobba här i Stockholm på onsdag och torsdag........så vi tog två semesterdagar och åkte ner lite tidigare.
Ner vi kom ner igår strosade vi oss bort till Gröna Lund, där det skulle vara uppträdande på kvällen av Hollywood Vampires, Vilka är Alice Cooper, Johnny Depp och Joe Perry.
Eva och jag hittade oss en blom-rabatt lååångt bak som vi bokade oss på flera timmar innan start. Man kunde kliva upp på kanten när det var dags så vi såg då ganska bra, ja vi såg iallafall jämfört med många andra. Men, jag tror jag stod där tre minuter och tog några kort innan jag hoppade ner och gav plats till någon annan lycklig människa som vi se lite extra.

I dag ska jag försöka ta mig ut till pappsen för att hälsa på en stund, i morgon är det jobb och på torsdag åker vi sen hem igen.
Någon fler uppdatering kanske hinns med, vi får se.

Här står vi och väntar27/5
I söndags hade jag anmält till utställning, men jag åkte inte.
Jag måste lära mej att inte anmäla till utställning på sommarhalvåret, för jag åker aldrig......de tar lixom emot.
Istället började jag att ta tag i att rensa rabatter och så åkte jag för att träna apportering i vatten m. Allis.
Jag har varit osäker på om hon över huvudtaget skulle ut och simma efter en apport då jag endast har sett henne gå i vattnet och sjunka ner liksom för att blöta sig.
Jag åkte till ett bra ställe i mina ögon, så hon bara kunde gå rätt ut tills hon behövde ta simtag.....å det gick ju fint de.

I måndags for jag ner till stan på eftermiddagen för att lämna in bilen på service och fick då en lånebil som jag sen direkt åkte hem i.
Så på tisdag var det bara att åka ner och byta bil igen till min egen.....ny servad och 10 000 kr fattigare!!

I går torsdag slutade jag 11.45 då jag hade fått tillfälle att vara med på en jaktträning torsdag eftermiddag och fredag, så idag har jag varit ute i naturen hela dagen och bara varit hund.
I morgon och på söndag ska jag bara vara på brukshundklubben hela dagarna då det är brukstävlingar där då.
På måndag 06.35 sticker jag och Eva med samma tåg som Sandra för att åka till Stockholm.......men det berättar jag mer om i helgen.21/5
Veckan som varit har inte varit att leka med.....och inte blir det bättre nästa vecka.
Måndag morgon/natt började med att jag vakande kl. 02.00 och inte kunde sova.
03.30 tog jag med mig Ebba och stack ut och sprang.
Efter en dag på jobbet skulle sen Linda och jag åka ner till stan för att titta på Sandras vårkonsert på Hedbergska.....så.....denna dag slutade med att jag låg i sängen 23.00 efter att lämnat Linda i Ånge......hållt igång i 21 timmar

Tisdagen gick i ungefär samma tema då jag direkt efter jobbet drog ner till stan halv två för att först ha möte med m. Sandra och skolan och sen ladda inför kvällens konsert.
Denna kväll låg jag i sängen en liten stund tidigare, omkring 22.30.
På onsdagen trodde jag att jag skulle få en lugn kväll i soffan men det visade sig att förberedelserna för en leverans på jobbet inte var klar så efter att ha åkt hem en sväng så var det åter att åka på jobbet ...... som tur var hade mycket blivit gjort på eftermiddagen så jag kunde åka hem redan efter en timme.
Torsdagen och fredagen blev sen ganska normala......på jobbet 06.45....hem ca 16....hämta Sandra vid tåget 17.30, sen......SOFFAN.....
Till saken hör den att jag försöker ju vara ute och gå och springa så mycket jag kan med hundarna också......så, många turer har det blivit i naturen också.....det har varit en del pusslande kan jag lova.
Nästa veckas planer tar jag i morgon.
ÄÄhhhh, jag har en plan för i morgon också, MEN, vi får se hur det blir med den saken.
Det är fint med blommor på bordet inför helgen
15/5
Idag började vi dagen efter frukost med att åka ner till Per och Tina och hälsa på.
Efter det var det handling innan jag kunde ta med hundarna och dra på prommis.
Lasse skjutsade mig till Sillrebodavägen och så gick jag hem därifrån.....härligt tur i naturen blev det.
Eftersom det är koppeltvång nu....nja eller man ska ha sån pli så hunden så den ska komma när man ropar....så jobbar jag väldigt mycket med att dom inte får gå ifrån mej....Lilly blir jätteduktig till slut när jag säger till henne hela tiden så idag fick jag faktiskt berömma mer än vad jag sa ifrån till henne.
Däremot, så var det Ebba som inte lyssnade som jag ville, men bara för att visa att jag menar det jag säger så fick dom tidvis gå i koppel om varandra.
Ena stunden Lilly och andra stunden Ebba. Zink och Allis håller sig runt mej båda om det inte är så att nån av dom andra två som styr drar iväg, för då sticker ju dom också. Så jobbar jag hela tiden att ha Lilly och Ebba vid mej är bekymret löst.

Det sista Lasse sa innan han åkte va, -De kan ju förstås va lite blött....hhmmmm....oojjjaaaaa.. de var det, men ingen blir ju gladare än hundarna.När det är vårbruk kommer pippisarna fram....


Många hus är det som står tomma som man inte tänker på.


Hundarna mina har inga problem med att gå på konstigt underlag, här plåtar på backen. Allis o Ebba


I detta skithål låg Lilly och rullade sig för några år sedan.....nu är hon större och går nästan aldrig ner i dessa tingestar...nu är det Allis som är värst.
På denna bild satt Zink på högerkant men proffs-fotografen (?!?!?!?) hade bara fått med halva Zink så därför är hon nu bortklippt


Allis
Lilly


Ebba o Allis


I dag har vi nu bakat det sista till morgondagens uppträdande.


14/5
Så här kan det bli när jag vaknar 6.30 och har ont i ryggen.......jag får sitta uppe och glo och pappan/hussen får ligga i sängen och skönt sova.Den här blomman är så himla söt.....


På måndag ska Sandra ha vårshow på skolan och klass 2 ska då hålla i fikat i pausen.
Dom har delat upp uppgifterna och vissa ska stå och sälja och andra ska baka....Sandra bakar....
I veckan har det hänt något konstigt tycker jag.
I onsdags kväll upptäckte jag att Allis mådde då ganska dåligt, jättelöst bajs och en del kräks. På torsdag och fredag har hon varit så himla låg med svansen nere hela tiden och väldigt konst......egentligen inte konstigt alls om man är dålig i magen..........men, det mest konstiga med det hela är att hon i går eftermiddag/idag har blivit en helt annorlunda hund. Nu bär hon svansen HÖGT, vilket hon aldrig gjort och reser ragg och kaxar sig mot dom andra hundarna.
Undrar vad det egentligen är som hänt


8/5
I dag har jag inte gjort mycket.
Började med att "smälla ihop" en tårta efter frukost.
Sen skjutsade Lasse mej och hundarna till kanten av Ö-berget (mitt emot Callans), där vi gick över Ö-berget, Åsevägen och sen hela vägen hem. Nästan precis 8 km enligt eniro.
Jättehärligt var det, inte för varmt alls, då det fläktade bra trots värmen.

Mitt på dan kom sen Marie, Anders och Christer och fikade tårta.

Sen var vi tyvärr tvungen att åka och handla Lasse och jag för att ha nåt att äta, när nu veckan börjar att återgå till det normala igen efter en härlig långhelg.
Nu ska jag vänta en liten stund till innan jag ska ta kvällsturen min, med lite spring, innan det är soffan som gäller helt.

I går var jag ju som sagt va till Linda och hjälpte henne att städa lite och putsa fönster i köket.
Linda putsade själv också men vi nöjde oss med köket denna dag och tar rummet en ennan gång.
Tack för blommorna älskling.....Härligt att blöta sig när man hittar vatten säger hundarna.


Nu kan man börja urskilja grönskan som kommer


7/5
HAPPP...nu är det bara en dag kvar av fyra dagars ledighet.
I torsdag var det Hundens Dag på den lokala brukshundklubben, V:a Medelpads BK.
Ebba representerade labrador och Lilly representerade golden på dagens rasparad.
Ebba var också med på agility-uppvisningen.

Ebba i full fart


Nu har jag lite omsättning kvar som ska göras och sen är det bara vattning som gäller tills det är dags att sätta ut alla blommorna i mitten av juni.
I går fredag var vi till stan en sväng och shoppade. Jag köpte flera nya blusar, Sandra köpte trosor och Linda fick med sig köksgardiner hem så i dag lördag ska jag åka till henne och hjälpa henne att städa av lite och putsa fönster och byta gardinger i köket. Vi får ta stora rummet nästa gång.


I morgon ska här vara kalas.......(läs INTE vara kalas) och så ska jag gå ut en jättelång prommis med hundarna, som sista dag på långhelgen.


3/5
Nämen, nu börjar det nästan bli en ful ovana att uppdatera mitt i veckan också.
Nu börjar de bli riktigt skönt ute, 14 grader och jag kunde gå ut kvällsturen utan jacka...
...
MEN, däremot tog jag med mig kameran....trots att det inte fanns något batteri i, så, den fick hänga kvar på en gren vid fiskdammen istället för att följa med på prommis/springtur.

I går kväll var dessa "fyrfotingar" och hälsade på..... å de hörs kan jag tala om, från mina "fyrfotingar" som kan gå in och ut ur hundgårn själv.

1/5
En lugn första maj har vi haft det på Holmen.
I går var det mer stök då det var lite städ, tvätt, handling och skjutsande av Linda till Erikslund så hon skulle få vara med på lite valborgs-firande.
Själva åkte vi till Anders och Marie och fikade.
I dag har jag varit ute och gått med hundarna i över 1½, Lasse skjutsade oss så vi skulle kunna gå över Öberget och faktiskt gick vi sen hela vägen hem, 8 km enligt eniro.Lyssnar man inte på matte, ja, då får man gå i koppel.....Lilly i ett nötskal på att ta för sig mark....Alla dom vackra


De e nåt som bubblar och hoppar i bäcken.....Zink tycker det är fascinerande.