2002  2003  2004  2005  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016
Januari    Februari    Mars    April    Maj    Juni    Juli    Augusti    September    Oktober    November    December


April 2016

27/4
SÅ....nu har jag kompletteringshandlat inför årets träningssäsong.

Apportkastaren hade jag redan sedan flera år tillbaka men jag har inte använt den mycket och heller inte då som apportkasstare utan bara i träningssynpunkt av skott.

Men nu har jag inköpt en väska två dummys och en chackit så nu ska här tränas!!!!!!!!
Nu behöver jag inte vara lika beroende av andra människor heller. Sök och närsök kan jag träna själv, markering kan jag nu träna själv och bara jag får till förståelsen och motivationen på Allis att det är framåt ut hon ska på linjetag också DÅ.....e re bara att tuta och köra.

Jag gick upp till våran lägda med var en en av hundarna så dom fick testa två första provapporter var....och det gick jättebra.
Lilly var på som faan och knallade, men vad gör man inte när man inte har fått varit iväg och tränat något nu under några veckor när dom andra har fått varit iväg.
MEN, nu har jag anmält Lilly till en träningshelg med Lasse Johnsson som GRK Medelpad/Hälsingland har ordnat...så nu hoppas vi att vi kommer med där i juni.
Allis ska på utställning och göra MH i maj och sen ska hon och jag på Goldenlägret......mycket hund framöver.....PRECIS SOM DET SKA VARA!!!


24/4

Under gårdagen var jag bort till Maud och Lasse och tränade lite.
Jag behöver få lite hjälp med Allis då hon är så fokuserad på mej. Jag behöver någon som kan locka henne till att fokusera utåt istället och då är det svårt att träna själv.
Nu har jag beställ grejor från Teba för nästan 1 500 kr, så nu jäklar ska här tränas framöver, det är grejer till min apportkastare så att jag ska kunna träna även markeringar själv tänkte jag.....blir perfekt de'.
Så här såg det ut i går, och medans jag sitter och uppdaterar nu är Lasse inne på SMHI och han säger att det ska snöa och regna hela veckan.


Bläää va dom ä äkliga!!!
Eftersom vi har en fiskdamm vid våra lägdar så är det på våren MASSOR med paddor där....å just nu är det lek-tider för dom.

Inte mycket snö finns det kvar nu, denna fläck och enstaka ställen i dikena var vad vi såg på vår prommis idag hundarna och jag.Lilly drar iväg på sina egna upptåg och skiter i att matte vill ta en massa kort, så hon är inte med ofta, men här fångade jag henne iallafall en gång denna prommis.Dom andra två (och Zink) håller sig runt mej hela tiden och Ebba är uppe på stenar innan jag hinner tänka att, här passar det att fotografera. Allis har börjat tagit vid efter Ebba och är uppe lika fort hon också.


BBlllääääääää


I dag har jag burit ut alla blommorna till växthuset, ganska fullt redan nu så jag kan inte förstå hur allt ska få plats när jag har skolat om de fyra så-lådorna som är kvar att skola om!18/4
Tyvärr har det inte kunnat bli någon uppdatering i helgen då jag har varit fullt upptagen.
Jag har varit på kurs för Kati Sandberg arrangerat av Goldenklubben Medelpad/Hälsingland.
På lördag var det nybörjarklass och jag gick med Allis, på söndag var det öppen/elit och jag gick med Ebba.
Det gick riktigt bra båda dagarna, men det är en viss kontrast med att först föra en hund som inte kan någonting och sen föra en hund som är på väg till elit......man måste tänka sig för hela tiden. Sen har jag ju Lilly som är i nybörjarklass nivå men ändå väldigt rutinerad då hon har varit med några år och vet vad det mesta handlar om och bara kräver massa träning. Allis ska ju med på goldenlägret och Lilly har jag också en plan för men vet inte om jag kommer att komma med så jag ligger lågt med att nämna något ännu.

Här kommer några bilder från helgen;

Allis blev ganska trött i luvan och försökte lösa den sista uppgiften med att "springa till skogs" och lukta, men hon skötte sig fint fram till det och tyckte nog det var riktigt kul att få vara med.
Ebba däremot var i sitt esse och höll koll på allt och alla.
Hon skötte sig i stort sätt jätte bra, förutom någon enstaka gång då jag var tvungen att rusa efter och korrigera en stoppsignal innan hon igen började lyssna.
En nöjd, glad och trött matte var det efter helgen. 


10/4
I dag har jag till stor del haft en slappar-dag.
Var ut med hundarna en stund mitt på dagen, sen inne och läst, åkte till Anders och Marie en liten stund på eftermiddagen.
Efter maten tog jag ut hundarna för att träna på lite vilt som jag hade tagit upp i går.
Trut, kanin och kråka.
Allis går från klarhet till klarhet när det gäller vilt, Ebba hon var galen hon och tuggade på kråkan som om det var mat, och Lilly hon tar fågel om jag peppar henne till det.

Nähä, nu måste jag nog starta växthuset snart, blir nog på fredag tror jag.Allis


Lilly


Allis


Tok-Ebba


Allis


Zink var i vattnet massor hon också, det är på sidan av golfbanan som det finns en liten bäck....


Allis
På väg hem igen


Kvällsträning på vilt.


Ebba sur när inte hon får


Lilly


Ebba, Lilly, Allis


.......å pappis/hussis i traktorn


9/4
I dag har jag och Allis varit på utställning, läs mer under resultat.
När vi kom hem skyndade vi oss ut och gick en timme, härligt att kunna komma hem i tid, så de också hanns med.

Nästa helg är det nu WT-kurs hela helgen, nkl på lördag och ökl på söndagen, KUL.

Väldigt vackert var det på himlen en morron mitt i veckan.3/4
I fredags började helgen bra med att jag åkte hem och bakade bullar direkt efter jobbet............jag tror dock jag tog slut på mej själv redan där för i dag söndag har jag varit som ett lik. Endast gått prommis med hundarna och sen har jag sovit hela eftermiddagen.

Det började som sagt med bullbak i fredags eftermiddag. I går klev jag upp kl. 07.00 för att jag skulle gå kurs i Sundsvall kl. 10.00, på andra sidan stan, så jag åkte kl. 8.
Det är en Stopp-signal-kurs jag har anmält till, egentligen är det mest för att komma igång och för att komma ut och träffas och träna med andra.
Det är i SSRK Sundsvalls regi och pågår 4 torsdagar till.

Efter kursen var det några som skulle träna så jag stannade och surrade en stund då jag kände flera som kom till träningen. Tyvärr hann jag inte stanna och vara med på träningen eftersom jag skulle hem på 80-års kalas.....hoppas det kanske kan bli en annan gång.
Ja som sagt, rusa iväg för att hinna in och köpa blommor på vägen hem åt 80-åringen.
Jag var hemma en timme innan vi skulle infinna oss på nästa ställe så en dusch och lite uppfräschning hanns med.

Kl. 16.00 klev Lasse och jag in på bygdegården i Östby för att fira Roland. Dryga 20 personer var vi som var där och jag tror klockan blev strax efter 22.30 innan vi drog oss hemåt.

Ja,......så av nån anledning har det varit seeegt och tröttigt i dag (trots brist på alkohol för Lasses och min del på kalaset), så jag får se när jag kommer säng efter att ha sovit flera timmar på eftermiddagen.Samtidigt som jag bakade bullar så städade jag även kylen.
Allis å jag på kurs.


Söndagens prommis, på grusvägen HAAALT


På asfalten torrt och fint.