1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

Oktober 2007

27/10
I dag har jag varit på valpträff tillsammans med Kerstin och hennes valpar efter Aaron, samma pappa som Ebba har.
Det var jättekul och Ebba är jätteduktig.

Vi började med att köra lite lydnad med kontaktövningar och inkallning när vi stod på rad.
Här skall jag göra min inkallning. Jag körde med pipa och Ebba kom som ett skållat troll.

Kerstin o Minna                             Ebba      

Kerstin delade därefter upp oss i två grupper och "min" grupp började med att göra markeringar med dummys och även med skott.
Här var Ebba lite för taggad då hon hade fått suttit ensam och väntat till sist eftersom jag var kastare åt dom andra hundarna.
Eftersom hon var jättetaggad så fokuserade hon inte tillräckligt på nedslaget och hade då svårt att hitta rätt direkt och började därför söka lite för brett. På första kastet tog jag in henne en gång för att hon var för brett åt sidorna men sen gick det bättre.
Efter markeringen lag Kerstin ut "targets" så vi skulle skicka på linjetag och nu gick Ebba klockrent då hon fick gå som förstahund.


 
Sen var det paus m. fika....


Efter fikat gick "min" grupp en bit längre bort och skulle göra ett fält m. fågel.
Vid första fågeln fick Kerstin lov att peppa Ebba lite innan hon förstod att hon skulle ta upp den men sen gick det som på löpande band.
Ebba tog in mås, trut, kråka och duva under detta pass (i två olika omgångar) med strålande avlämningar...hon DROPPADE INTE en gång.... och hon tjuvade inte en enda gång heller under dagen, SÅ JAG ÄR SÅ STOLT OCH  GLAD ÖVER MIN UNDERBARA ÄLSKLING.
 
Här är tapeten som jag har bestämt att vi skall ha i badrummet.
Det ser inte riktigt representativ ut här men den är ljusgrå och jättefin och den högra bilder visar hur borden ser ut som skall sitta högst upp.


 


26/10
Nyss skjutsade Lasse upp barna på ungdomsgården.
Eftersom det skulle vara halloween-tema denna fredag var vi till Fränsta i går för att köpa "utstyrsel" till Sandra.
Linda hade då bestämt sig för att hon inte ville gå så hon köpte en "elgitarr" i stället...men, i dag när det var dags att gå på ungdomsgården (för nu hade om bestämt sig att hon skulle åka) då hade hon minsann velat haft något att klä ut sig i men, har man inget får man gå som man är.I dag har jag fått ett brev som ligger på Ica och väntar på att bli uthämtat och det är LP1-diplomet från SKK.
Kul, kul....


Nu är det mer nerrivet i vårat badrum eftersom snickaren var här i går.
Han skulle komma tillbaka och fortsätta nästan vecka sa han.

Så i dag har jag varit och lånat hem tapet- och mattprov så nu har jag även bestämt vilka jag vill ha.
Konstigt kanske många tänker, men, Lasse sa bara: - ja, ja, ja på allt jag tyckte.....så det gick ju geschwint..... jippi nu händer det saker.
Det kommer säker ta ett bra tag till innan det blir klart, men det känns så skönt när det nu är på gång efter att ha "stått still" i 1 ½ år!!!
 


Jag hittade en så jättefin höstbild när jag satt och "bläddrade" i gamla kort häromdagen!
Visst är det fin, eller hur??


24/10
Nu har jag varit på klubben och haft agilitykurs igen.
I dag hade jag bjudit in ett tävlingsekipage i agility som tävlar i agilityklass II för att kursdeltagarna skulle kunna få chansen att ställa tävlingsfrågor till henne.

Här kommer en bild på en utav kursdeltagarna.
Buddah m. sin förare Jessica.Innan kursen var jag ute och gick med Hanna och Ebba en sväng och så fick Ebba för första gången prova på att gå igenom en tunnel.

Det var inte lätt att själv både ta bild och samtidigt försöka locka Ebba............ så därav denna konstiga bild, men.....
Ebba tyckte det var JÄTTEKUL  bara hon förstod vad det var jag ville att hon skulle göra och sprang då gladelingen igenom tunneln för att på andra sidan nå bollen som jag hade lagt som belöning inne i slutet på tunneln.


I morse körde jag iväg Ellen till gammelmorfar för att hon skall vara där några dagar.
Nu har hon inte varit där sen före sommaren och man märkte på henne hur glad hon blev när hon förstod att hon skulle till "moppa" för "vila" några dagar.


I dag blev jag utmanad av Lotta:

REGLER för utmaningen lyder som följer:
Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver personen en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska fnatta in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

1. Det enda jag tycker jag snabbt kan komma på är att Ellen ALLTID skall hitta något att bära på när man kommer hem.... som om inte det vore nog så vill hon förstärka detta med en serenad. Så gör hon alltså när hon är som allra gladast här i livet...bär och ylar (hon bär på vad som helst som finns i närheten ... och hittar hon inget annat så vet man ju ALLTID vart toarullarna finns på toaletten, ELLER HUR)

2. Apropå toarullar så är det något som Ebba också har lärt sig ..... var dom är alltså !

3. Ebba är aldrig nöjd med sin mat som hon får (ha, ha) hon kommer alltid och bär på den tomma urätna matskålen när hon har ätit klart. Jag har aldrig riktigt förstått vad det är hon vill med den.... men bär den en stund efter maten gör och sen inget mer på hela dagen.

4. Ebba har en rolig egenhet till och det är att hon går omkring och puffar på en med nosen... jag bedömer inte att det är en sådan där uppmärksamhets puff utan snarare tvärtom att hon puffar för hon vill att man skall "rulla" iväg någon annan stans........ som om man skulle vara någon "sabla" boll !!!!

5. När det gäller Hanna kan jag inte komma på något........annat än att hon är som vild utav sig när man är på promenad. Detta kanske uppmärksammade läsare har kunnat förstått för länge sedan med tanke på att jag försöker att gå med Ebba själv så mycket som möjligt.... för att Hanna inte skall kunna dra med sig Ebba för långt bort ifrån mig.

6. Sen har ju mina hundar en sån här ANNORLUNDA egenhet som att ÄLSKA VATTEN (för det är det väl ingen annan retriever som gör?!?!?!) .... dom är oftast svarta när man har varit ute i skog och mark eftersom dom hittar minsta lilla vattengnutta !!!!!! och helst skall ju "hålet" lukta så illa som möjligt (hmf) till mattes förtret.


Tyvärr så kommer jag bara på 4 stycken att skicka detta till så det får bli bara 4 utmaningar från mej!
4fotade.se       Cosmo och Melvin        Pia i örebro        Ebbas syster


Nu är jag så trött så jag måste "kasta" mig i säng..... fast man måste ändå bara berätta att på lördag skall Ebba och jag på "valpträff" hon Kerstin igen, det skall bli jättekul tycker jag.


21/10
Nu har jag varit ute och gått två härliga svängar med hundarna.
Ca 45 min. gick jag ensam med Ebba och sen tog jag dom ljusa och gick ca 1 tim. med dom.

Det var skönt med tanke på att jag har legat i sängen i ca 30 timmar i sträck !!!!!!!!!!

I fredags hade vi "party" med jobbet och det var jättekul....åt tacos till "middag" lyssnade på jättebra underhållning och efteråt fick jag dansa ganska mycket, som jag inte har gjort på flera år tror jag. (ett speciellt tack till P.B som alltid förgyller tillvaron lite extra)

-Ja, och sen var det dagen efter-
Då får man ju alltid bevis på hur roligt man har haft kvällen innan.

Men, nu är ordningen återställd och jag skall strax gå och "ta tag i huset".


17/10
Klubben kom jag precis ifrån alldeles nyss.
Jag har varit där och haft "min" agilitykurs ikväll för 4:e gången.
Det går riktigt bra (tycker jag iallafall), det är 4 gånger kvar, jag hoppas det rullar på i samma takt.

Då jag hade med mig hundarna så körde jag lite "leklydnad" med Ebba och rutan m. Hanna.


Tyvärr är jag ganska trött så jag måste kila i säng på en gång men, jag vill iallafall skicka en GRATTIS till dej TOVE som idag genomförde godkänd KKL  i Clastorp. HURRA HURRA HURRA


13/10
Nu har denna intensiva vecka gått.

Tisdag morgon bar det av till Stockholm via flyg (05.15 hämtade taxin mej på gården).
På onsdag efter lunch bar det av till Karlstad i Värmland, för avslutningsfest av Värmlands Arkiv.
På torsdagen satt jag och åkte bil hem hela dagen.
Fredag var det arbetsdag "som vanligt".Under denna hektiska vecka har jag även plöjt igenom en bok som jag tyckte var jättebra: "En flicka som kallas Alice"
Boken handlar om en flicka som hållits fången mitt ute i skogen i flera år. Hon lyckas sen fly och påträffas då mitt inne i en stad.
En bra bok tycker jag med lite kärlek i också (ett måste för att jag skall tycka att den är bra).

För någon vecka sedan var jag till Annika och köpte schampo till hundarna då jag tänkte ha en storrengöring på dom.
Eftersom jag inte har ställt ut någon (golden) under detta år så är det läääääänge sedan dom blev schamponerade....så i går började jag med Ellen

...........................och jag hoppas att jag orkar ta Hanna i kväll och så blir det Ebba om någon dag.

I torsdags kom min mamma upp och är hos morfar.
Idag skall jag bara vara hemma och städa och sen kommer mamma och morfar och skall äta middag här, det blir ris - kassler och champinjonsås. Mm mmm mmm.

Ha det så gott allihopa i höstmörkret....... och TACK för alla "gratulationer" i min gästbok för KM-titeln och LP1 som Hanna och jag fixade förra helgen.


7/10

JIPPI

......Klubbmästare och LP1 på samma tävling....härligt.

Denna dag blev bättre än i går, kanonpoäng på alla moment och en enorm slutsumma (personligt rekord) gör att denna helg blev ett kanonslut på tävlingssäsongen.
Nu skall jag träna lyd1 med Ebba och lyd2 med Hanna i vinter och så får vi se hur det går i vår.


Klubbmästare i Lydnad + LP1
Tydligen hade jag inte fått så jättedåliga poäng i går, berättade Mona när vi träffades i dag på klubben.
Det bara kändes väldigt illa när jag 0:ade sista stationen.
Läs vidare på hundarnas sida.
 


6/10
I dag har Hanna och jag startat på WT i Ragunda. (SSRK Jämtland/Härjedalen)

DET gick väl så där skall jag säga.

Den första stationen var ett linjetag, vilket gick UTMÄRKT....men sen bar det iväg utför.....

Sista stationen som för oss var station nr. 5 nollade vi, då Hanna successivt hade gått ner sig under dagen.


Här är jag på väg till markeringen på station 5. Domare Peter går före.

Detta WT var även KM för Jämtland/Härjedalen. För att skrapa ihop mer poäng till KM:et hade arrangörerna ställt i ordning några "skojstationer".
En av stationerna var några agilityhinder. Dom tog Hanna och jag som avslutning på dagen, det tyckte hon var jättekul.
Fast det var lääänge sedan som jag kört någon agility med Hanna sprang hon hindren så det stod härliga till.
Hon tyckte det var jättekul och det var ju bra som avslutning på en dag som började så bra men gick utför.


(för att se resultat och läsa lite mer om WT:t kan man gå in på hundarnas sidor om några dagar)

I morgon tar vi nya tag och tävlar i lydnadsklass 1 på klubben, vilken också är KM för dom som är medlemmar i V:a Medelpads BK.