1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

Februari 2007

28/2
I dag åkte jag på klubben en sväng och tränade, för jag visste att det skulle vara tävlingslydnadskurs där.

Jag tränade lite med både Hanna och Ellen, knäppte lite kort på kursen och lag tillsist platsliggning med Hanna tillsammans med kursdeltagarna. Det är ju bra med lite olika hundar att träna med ibland.

Här ligger Alfons och Hanna platsliggning. 


Eva och Dustie.


EllenHanna hoppar


26/2
Nu har jag fixat en "riktig" hemsida. 
     Jag har skaffat egen adress: susett.com.  Kostade gjorde de', men vad gör man inte för att få vara en i gänget.
Ää, jag vart glad när jag kom på den korta, konkreta adressen och jag tyckte att det inte var så mycket att tänka på utan bara "slå till".
Så Massor med utrymme har jag nu jämfört med förut. Detta innebär att jag tänker sluta med "dagens bilder" som jag har haft, där jag har bytt ut bilderna vart efter.
Det behöver jag ju inte göra nu och kommer därför att lägga in bilderna här i dagboken till dess rätta text,     Härligt, tycker jag!!!!

Här kommer några bilder från prommisen i går, som vanligt är det något som inte stämmer.....inget batteri i kameran.......
24/2
Helgerna dom kommer och går. Nyss har den börjat och snart är den slut igen.

I dag tog vi och packade in oss i bilen och åkte till Sundsvall och spelade bowling. ....jag har ingen positiv upplevelse från bowling, då jag endast har provat på det en gång och då gick det inte alls bra.
Linda och Lasse var duktigast och för mej och Sandra gick det inte speciellt bra, men, jag fuskade då jag använde "sarg" som barna och hade jag inte gjort det hade jag inte fått några poäng alls.            
Ja, Ja man kan inte vara bra på allt................hmf.
Efter bowlingen åkte vi och åt på "Kina" och det var såååå gott tyckte även barnen.I köket där jag har en anslagstavla med hundfotografier på, hänger även en text som jag hittade för måånga år sedan:

                    
En hunds 11 böner

punkt

Mitt liv varar bara 8-14 år. Varje gång vi är skilda från varandra betyder det sorg för mig. Tänk på detta innan du köper mig.
 

punkt

Ge mig tid till att förstå vad det är du begär av mig.
 

punkt

Gör mig trygg och tillitsfull, det är hela mitt liv.
 

punkt

Var inte arg på mig länge åt gången och framför allt stäng inte in mig.
 

punkt

Du har ditt arbete, dina nöjen och vänner - jag har bara dig.
 

punkt

Prata med mig - även om jag inte förstår dina ord, så förstår jag när din röst gäller mig.
 

punkt

Innan du slår mig - tänk på att mina käkar med lätthet kan krossa din hand. Lika väl så gör jag det inte.
 

punkt

När du blir irriterad på mig när vi är ute och går och du kanske själv har bråttom. Tänk på att jag kanske har ont i magen,
kanske låg jag för länge i solen, kanske jag, bara är trött och lite långsam på grund av detta.
 

punkt

Sköt om mig när jag blir gammal - även du blir gammal en gång.
 

punkt

Var alltid hos mig när jag inte mår bra, allt blir lättare för mig när du bryr dig om mig.
 

punkt

Vet du att jag aldrig glömmer hur man är mot mig.
 


21/2
Inte är det riktig som det skall nu, efter utdragningen av min tand inte. Jag är ganska svullen i ansiktet och det ömmar rejält. Ont gör det inte men det känns som om man skulle ha fått sig en rejäl snyting. Hoppas det går över snart så man blir som folk igen.

Nu har jag ansökt om domännamn och webhotell så nu får vi se hur det går, fortsättning följer i denna fråga.


20/2
I går när jag var till stan och drog ut min tand, var vi sen och köpte en ny kamera Lasse och jag. Det blev en Canon "Power Shot A710 IS". Som tur var så passade minneskortet från gamla kameran. Så beroende på vad jag har för inställningar så kan jag knäppa måååånga kort om jag vill. 
Eftersom Linda var och red idag så blev mina första bilder tagna på Lindberga med denna kamera.
Som man kan se så går det att knäppa mycket bättre närbilder och dom blir mycket skarpare än med den gamla kameran. "Stortestet" blir i helgen på långprommissarna med hundarna!!   Här är en hästbild


18/2
I dag när hundarna och jag gick en långprommis hände det lite saker under vägen:


 Vi träffade en kille som höll på att röja i skogen, och han såg väldigt konstig ut tyckte hundarna då dom först gav honom en utskällning (han hade huggarkläder på sig). Efter att jag började prata med killen tyckte hudarna att det var jättekul med han.

När vi hade gått ett stycke till kom det en tjej som red och hon hade en svart lös hund med sig.
Jag tyckte det var lika bra att hundarna fick hälsa på varandra lösa direkt, istället för att jag skulle koppla mina och tjejen på hästen inte skulle lyckas hålla sin hund ifrån mina.
Men Hanna var inte riktigt med på noterna och började direkt att gruffa med den svarta hunden. Jag lyckades sära på dom ganska fort och det hände inget speciellt.

Denna händelse bekräftar helt vad jag anat, att Hanna är ganska "stursk" och väldigt mycket PÅ, och hon "svarar" direkt om det är någon som "moppsar".

Under hela tiden höll sig Ellen i bakgrunden och var jätteduktig, efter att jag hade tagit fast Hanna gick Ellen fram och hälsade på den svarta hunden och hon var jättesnäll och kom sen så fort jag kallade på henne.


15/2
I kväll var jag upp på klubben och tränade lite å tog då lite bilder.

 


Nu kan man nog säga att Linda är helt återställd. För det är full fart som vanligt och hon har idag fått tillåtelse av mig och Lasse att börja vara med på utegympa, spela pingis osv. Hon stod bara och hoppade upp och ner när hon skulle få åka och spela pingis i kväll, vilket hon nu gör två gånger i veckan, + ridningen på tisdagar...........nu börjas det.....


12/2
Kul med datorer, tycker jag att det är!

Nu har jag pysslat och pysslat och lyckats få till lite roligt på hemsidan. (tycker jag iallafall)

I går var Kristina, hundarna och jag ute och gick en timme, det var HÄRLIGT, jag hade inte min kamera med mig men Kristina tog lite bilder så det kanske kommer några framöver. Vi hittade en bra "skogsväg" som vi nog kommer att gå flera gånger!

På kvällen i går var det årsmöte på brukshundklubben och i och med det har jag avslutat mina åtaganden för denna gång.

Nu hoppas jag, och har även som mål, att det skall bli bra mycket hundträning framöver under året och sen kommer det även bli en och annan kurs, både som jag skall gå och även någon enstaka som jag skall hålla (vara kursledare för).

ÅÅÅÅÅ, nu har förresten Lasse och jag varit upp till Ånge och beställt SOFFA..... det blev en hörnsoffa i brun skai (låtsasskinn alltså). Det skulle ta 6 - 8 veckor innan vi skulle få den så nu får man bara vänta och se, om den sen kommer passa in i våran "sal" till vardagsrum.


10/2
Nu är det lördag och vi skulle åter åka till Ånge för att kolla på soffa igen, men, när vi kommer dit sitter det en lapp på dörren som talar om att affären är stängd idag för besök på möbelmässa.............
Hmf, det var ju inte så kul att läsa det där på dörren, vi som hade sett fram emot att fixa detta med ny soffa idag!!!!!!!

När vi hade handlat mat och åkt hem från Ånge gick jag och Hanna ut och gick en timme. Ellen har varit hos Gamelmorfar sen i onsdags så hon var inte hemma. Jag tog lite bilder på Hanna som finns under dagen bilder.

Nu har Linda slutat med all medicinering och det går ganska bra, hon har bara liite ont säger hon, så hon får nog gå på måndag.

I morgon är det årsmöte på brukshundklubben och då slutar mitt uppdrag som sammankallande i kökskommittén då jag har sagt ifrån mig detta uppdrag också. Nu skall det bli skönt att bara egna sig åt hus, hem, barn, gubbe, hundar och säg själv!!!


4/2
Söndag är det nu och operationen av Lindas halsmandlar är nu gjord.
Hon tyckte det var oroligt innan det blev gjort men nu är det klart och det är återhämtning som gäller den närmaste veckan. Läs mer om Lindas operation på hennes sida.

I morgon skall jag vara hemma, men sen vet jag inte riktigt hur vi skall göra. Lasse kommer hem ifrån Tyskland i kväll efter att ha varit där med jobbet på "nöjestripp", så vi får diskutera sen hur vi skall lösa resten av veckan. (nu tror jag han kom hem)