1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

September 2017

30/9
Olalalalala....Nu är det många dagar sen.
Förra fredagen åkte ju jag och Lilly till morsan i Åkersberga.
Vi var framme kvart i åtta på kvällen, lite sallad i magen, mys i soffan och sen natti på kudden.
Klockan 9 på lördag morgon stack vi sen mot Knivsta, Kennel Made May Way och Annika.
Hela dagen var vi ute och tränade för Laura Lindgren, med paus för lunch, och mellan 17-17.30 landade jag hos morsan i Åkersberga igen.
Och, då hade också Madelene och Nova kommit till mamma då Nova så väldigt gärna ville träffa Lilly.

Vi umgicks, åt middag, mös och Nova egnade sig åt Lilly under kvällen.
Omkring 10 gick jag och Nova och lag oss i min säng för kl. 07.00 skulle vi upp och rasta Lilly på söndagen då jag kl. 8 åter skulle åka mot Annika för att avsluta denna träningshelg.
Hos Annika gjorde vi kväll omkring 15 och jag påbörjade min resa hemåt.
Kul var det att komma iväg en sväng bara Lilly och jag och mycket trevlig att träffa andra likasinnade och då framförallt kennelmamman Annika förstås.
Tack Annika för en trevlig helg, och Tack mamma för sängplatsen.

Nu är det lördag och igår kom Linda, så jag ska snart köra hem henne så hon kan hem och tvätta.
Vi får se om hon kommer tillbaka ikväll eller inte...för i morgon lär vi nog ta upp potatis.

Under veckan som kommer blir det ganska körigt då jag ska åka till Stockholm onsdag till torsdag och så är det även en massa annat.

Lilly och jag har landat hos morsan


Helena och Bossen, halvbror till Lilly från en annan kull.


Lilly


Nova, Lilly och jag på prommis







Annika och Lora


21/9
Torsdag kväll och jag sitter och laddar inför i morgon när jag ska bege mig söderut mot Åkersberga.
Jag har nyss hemkommit efter att ha varit till stan och Åsa, för att hämta mina kängor som hon har hjälpt mej med att ha lämna in till skomakaren, för att limma ihop sulan i fram som hade lossnat lite. Dessa kängor letade jag efter länge förra sommaren innan jag hittade och jag är så nöjd med dom och har skött dom på allra bästa sätt....så nu hoppas jag att dom håller i några år till.
Som sagt va så är bilen halvpacka och resten tar jag i morgon när jag åker hem från jobbet vid halv två för att hämta Lilly.
Olle får vara hemma med Lasse och Sandra och dom andra tjejerna så det blir bara Lilly och jag som åker söder ut...det blir kul då iallafall en helbrorsa kommer att vara med i helgen.

I söndags hade vi avslutning på kursen och vi som var med har redan "beställt" en fortsättning med start i vår.....det blir perfekt att komma igång då.
I söndags hade vi ett träningsjaktprov där vi gick två och två, två som förde hund och två som var figuranter åt varandra.

I helgen gav vi upp och åkte och köpte en ny diskmaskin.
Turligt nog så hade Danielsson faktiskt en hemma och jösses vilken skillnad det gjorde...all disk blev riktigt bra diskat vilket det inte har blivit på vääääldigt länge.
Sen åkte vi på lördag eftermiddag och tittade på fotboll i Fränsta som nu har blivit en rutin varje lördag när det är hemmamatach.
Nu kommer jag tyvärr att missa sista matchen på lördag...men ....det får ju gå ändå.

Som man kan se på bilderna nedan så lyckades jag faktiskt att börja ta lite pottor i trädgården i helgen men det återstår fortfarande en del...det får bli nästa helgs projekt .... tillsammans med fönsterputsning.

Förresten ... jag har ju redan hunnit vara nere i Stockholm också två dagar denna vecka då jag var på Riksarkivet Marieberg och jobbade måndag-tisdag.
Tur jag har som har en så underbar familj som står ut med min flaxande hit och dit under vissa perioder...puss på er...Lasse, Sandra och Linda.









Camilla och Eddie, Susanne och Allis, kursledare Anna, Neta och Lycka, Anna och Nora






Massor med bilder på mej och Allis



























16/9
Lördag igen.
Veckan som varit har inte varit något annat än jobb.
I dag har vi på fotboll och i morgon hoppas jag verkligen att det bli hemma grejande då jag ska fortsätta putsa fönster som jag började med förra helgen och att jag även tar mej för mej att rensa bort sommarblommorna...annars blir jag TOKIG..
På måndag morgon åker jag till Stockholm med jobbet och kommer hem tisdag kväll, under veckan måste jag åka till Sundsvall för att hämta hem mina kängor som Åsa har hjälpt med att få fixade hos en skomakare...TACK ÅSA...för på fredag...då drar Lilly och jag mot Stockholm för att vara på träningshelg hos Lillys uppfödare Annnika Thunfors på Made May Way.
Vi åker fredag för att sticka till morsan i Åkersberga och sova där.

Nedan kommer bilder från förra söndagens kurstillfälle hos Anna, vi provade fågel denna gång, en and, och den fick vi sen ta med oss hem så Olle fick prova and i kväll.
I morgon är det sista gången på denna kurs, tråkigt.
Kanske ser jag till att anmäla mig hos Anna till våren igen om det passar...vi får se.





























Jättefina kort tagna på mej och Allis, TACK FÖR HJÄLPEN NETA.




Olle fick prova and när vi kom hem....och de gick ju bra.


Han tyckte det var jättekul, så nu har han testat kråka, mås och and.
Snart dax att ta fram kaninen tror jag.


8/9

I tisdags var Lasse och jag iväg och hittade ett jättebra lingonställe så vi plockade 5 liter/ca 2 kg lingon och på onsdagen åkte jag iväg själv med "plockare" och fick då ihop 5 liter/ca 2 kg själv på samma ställe.
Men nu är det färdigplockat och så ska jag koka den sista sylten om jag nu hittar på några burkar.....annars får jag frysa in bären som dom är och göra sylten i vinter när vi åter har burkar att fylla i.
På tisdag var det ganska fint väder så då fortsatte vi upp till badstranden i Erikslund och lät hundarna springa och bada där.
Härligt tyckte dom att det var och lite fina bilder blev det.

I dag ska vi åka på fotboll kl. 14 och handla efter och sen blir det bara mys hemma i soffan då det är ett jäkla skitväder ute. Eventuellt ska jag få in några blompottor denna helg och eventuellt får vi även ner pergolan....men det regnar och är blött så vi får se om vi väntar tills det kanske blir lite torrare med det.
I morgon ska Allis och jag åka ner på kurs kl. 16, eftersom det börjar bli så mörkt på kvällen måste vi starta tidigare. Nästa helg är sista gången och det känns bra att nu avsluta för denna höst......medans jag skriver kommer jag på att jag nog ska ta ut fåglar för att köra alla hundarna på det en gång innan vi gör höst med jaktträningen.

Ha en bra helg alla och så hörs vi /S









Ser ni dummyn






























Lasse hittade morfars lingonrensare och den funkade ju jättebra.







6/9
I måndags var vi över till Alex och Victoria en sväng.
Olle fick leka med Daisy en liten stund, men hon är ju fyra månader äldre och lite mer hårdhänt än Olle vilket innebar att vi lag oss i en del så det inte "gick över styr".
Efter en stund fick Olle gå till bilen och vi gick in en sväng i huset för att se hur det såg ut efter att dom har börjat renovera.....Jättefint var det förstås.

I går tisdag så tog Lasse och jag och stack till Lingonskogen en sväng direkt efter maten.
Vi var inte ute så länge och hittade egentligen inte bästa stället med Lingon, men, fick iallafall ihop 2 liter, vilket innebar 1,2 kg.
Jää, nån burk med sylt blir det iallafall, vi får se om vi tar oss ut någon sväng till nån dag innan vi ger upp helt.





Till lingonskogen vi gå


Allis






Mina golden-tjejer


Måste ta om denna bild igen med Olle på




Fick inte på alla lingon på denna vägning, så det var omkring 60 gr till vilket gav 1,2 kg......


.......och två liter Lingon.


4/9

Det blev ingen intagning av några blom-pottor i lördags, utan jag började städa djurförrådet i källaren istället, där jag har hundmat, spån och hö åt marsvinen, frysboxen med vilt och annat smått och gott. Fint blev det där, så till helgen som kommer måste jag börja ute istället.
Sen kl 13.30 åkte Lasse och jag ner till Fränsta för att titta på fotboll, Ljunga/Fränsta mot Söråker, hemmavinst med 3-1 blev det.


I går stack jag ner och tränade med Goldenklubben på förmiddagen.
Det var roligt, jag gjorde dom övningar jag fått med mej från Anna-kursen.
Sen när jag kom hem drog jag sen iväg till hallonbuskarna, och det blev faktiskt en burk sylt till plus en liten paj till kvällen.


Olle var med till stan och hälsar här på Kryss.


Här sitter vi på sidan för att träna att bara vara....innan träningen var klart satt Olle nästan vid dom andra.


Kryss




Anna och Vabis


Kina och Zingo




Blev bara en bild på Allis i träning....med bollen i munnen.


Och sen fick Allis och Kryss springa en liten stund, innan vi drog hemåt mot Ljungaverk


Syltning


Paj


Köpte fina rosor gjorde vi på affären igår.


2/9

Lördag morgon i soffan.
Sitter och tittar ut och ska uppdatera på hemsidan, de e så soligt å fint så egentligen skulle jag skynda mej ut så jag får så mycket gjort ute som möjligt.
Har tänkt att börja plocka ihop lite blom-pottor från trädgården, dom som ser fulast ut, och så skulle vi kunna ta ner pergolan inom kort då den ju inte kommer att användas mer i år.
Gå ut och gå med hundarna ska göras och samtidigt skulle jag plocka lite svamp....om jag vågar, måste skicka bilder till morsan så hon får "godkänna" innan jag använder dom.
MEN, kl. 14 är det fotboll nere i Fränsta på Myggvallen som Lasse och jag planerar att åka och titta på, och så tänkte vi veckohandla efteråt.
Vi får se vad jag hinner innan fotbollen.

I tisdags hade jag tagit fram fågel så Olle skulle få träna lite, ju mer och oftare hundarna får bekanta sig med fågel när dom är liten tänker jag, så borde det gå mer per automatik när dom är stor.
Så i onsdags fick han träna att bära mås och kråka....gick finfint. Jag kastade kråka fem meter framför och han tog den gladeligen och kom tillbaka, dock med en sväng till fotografen (Sandra) först för att visa vad han hade. Han var jätteduktig.

På torsdagen åkte jag och Allis till stan på kursen.
I dag var det fält.
Hon förstår att hon ska ut och leta själv och går gladeligen ut långt också, vad som dock inte är bra är att hon efter två hämtningar tror att hon har sökt av allt och tagit in vad som finns så därför börjar hon jobba vidare åt alla håll och när jag kallar in är det svårt att få ut henne igen.
Jag fick lite tips av Anna så nu ska jag försöka träna själv hemma lite innan nästa gång som är om nästa söndag, eftersom det nu blir mörkare och mörkare måste vi starta tidigare och därför blir det en helgdag. Efter nästa söndag är det bara en gång kvar och det är bra för sen ska jag göra ett uppehåll i apporteringen med Allis. Jag har ju anmält mej till en tävlingslydnadskurs på brukshundklubben så då får vi hoppas att den drar i gång under hösten. (det måste ju finnas tillräckligt många anmälda och intruktörer som kan hålla den)
Så, som jag nämnt förut så blir det sen Lillys tur att åka med ner till Annika en helg.

Fina Olle
















Allis och jag på kurs.


Allis tycker om Anna


När hon tyckte att hon sökt klart i området vidgade hon sina vyer och hittade en häst-svamp som hon apporterade.


Hon lämnade den dock vid väskorna innan hon kom in till matte och så kan man ju inte göra, har man börjat apportera så ska ska föremålet in till matte, så det var bara att gå tillbaka, sätta henne med svampen i munnen och sen kalla in.
Matte vart JÄTTEGLAD när Allis kom in, även med en svamp.